Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Δημαρχοι Κρανιδου-Ερμιονης αντιθετοι στον Καλλικρατη

http://www.inargolida.gr/index.php/2009-03-05-10-31-37/topika/47-2008-12-16-12-07-43/4053-2010-01-15-17-08-19

Διχασμένη Η ΤΕΔΚ Για Τον Καλλικράτη
Την Παρασκευή το μεσημέρι συνεδρίασε η ΤΕΔΚ Αργολίδας με θέμα το πρόγραμμα < ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ > και τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι απόψεις ήταν μάλλον διχασμένες αφού κάποιοι ήταν υπέρ όπως ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Ασκληπιείου κ. Χρήστος Τσακαλιάρης που τόνισε ότι το πρόγραμμα γίνεται πάνω στις θέσεις που έχει εκφράσει η τοπική αυτοδιοίκηση ο Δήμαρχος Ασίνης κ Μπούκουρης που το χαρακτήρισε θετικό βήμα και είναι σύμφωνος με την συνένωση του Δήμου με τον Δήμο Ναυπλίου, ο Δήμαρχος Άργους κ. Βασίλης Μπούρης που τόνισε ότι είναι αναγκαίες οι αλλαγές, ενώ ανάλογες ήταν και οι θέσεις με μικρές διαφοροποιήσεις των δημάρχων Λέρνας κ. Χασάπη και Μυκηναΐων κ. Μαυρόγιαννη.
Υπήρχαν όμως και οι άλλες απόψεις,
ο Δήμαρχος Κρανιδίου κ. Δημήτρης Σφυρής είπε ότι βαδίζουμε σε αλλαγές χωρίς να γνωρίζουμε τι γίνεται με τους οικονομικούς πόρους, το χωροταξικό και δεν υπάρχει ο ανάλογος χρόνος,
ο Δήμαρχος Ερμιόνης κ. Λεμπέσης ήταν αντίθετος και τόνισε ότι η Ερμιόνη για τουριστικούς και ιστορικούς λόγους πρέπει να παραμείνει Δήμος,
ενώ ο Δήμαρχος Κουτσοποδίου κ. Μπιτζής χαρακτήρισε τον Καλλικράτη νεκροθάφτη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην συνεδρίαση ακούστηκαν και οι απόψεις των μικρών όπως της κοινότητας Αλέας όπου εκεί αλλά χωριά συμφέρει να πάνε σε Δήμους της Αργολίδας και άλλα στον Δήμο Νέμεας.

Να τονίσουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί το συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου